Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 075-6120097
  • info@argoadvies.com
  • 075-6120091
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Argo Hypotheken

 

Hypotheken zijn specialistenwerk geworden. Dit dan als gevolg van diverse ingrijpende maatregelen en wetgeving waarbij fiscale aspecten een steeds grotere rol zijn gaan spelen. Wij zijn van mening dat het een vak apart is waarbij er uiteraard wel nauwe banden blijven bestaan met de verzekeringswereld.

Wij hebben deze werkzaamheden dan ook ondergebracht in een aparte tak van ons bedrijf: ARGO HYPOTHEKEN. Een samenwerking van Argo Adviesgroep met Finenzo Hypotheken. Door hun omvang hebben zij een grote inkoopkracht, beschikken over veel kennis en zijn in staat u de best passende aanbieding te doen. Uiteraard zijn ook zij volledig onafhankelijk ! Mocht u geïnterresseerd zijn dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij regelen dan dat er een afspraak gemaakt wordt. Een afspraak die, indien gewenst, op ons kantoor in Wormer plaats kan vinden.

 

Hoe pakken zij uw hypotheek aan

Een hypotheek is eigenlijk niets anders dan een plan om vermogen op te bouwen met onroerend goed als onderpand. Een lening dus om bezit op te bouwen. Een lening waar u doorgaans 30 jaren "aan vast zit". Dat betekent dat er o.a. heel zorgvuldig moet worden nagegaan op welke momenten in uw leven die lening zou kunnen gaan "knellen". 

Verandering van besteedbaar inkomen

Het zal duidelijk zijn dat daarbij rekening gehouden moet worden met de momenten waarop uw inkomen kan veranderen. 
De geboorte van de kinderen is zo’n moment. Vaak besluit een van de ouders dan om minder te gaan werken.  Ook de pensionering is zo’n moment, omdat het inkomen dan vaak zelfs  permanent daalt.  Niet alleen een daling van inkomen kan zich voordoen, maar ook een stijging van de maandelijkse kosten is denkbaar.  Zoals tijdens de studie van de kinderen.  
Om uw hypotheeklasten goed te kunnen plannen, maken zij dan ook gebruik van geavanceerde computerprogramma's, waarmee ze iedere hypotheekmogelijkheid 30 jaar kunnen doorrekenen.

Zoeken naar de juiste hypotheek

Voordat ze echter die berekeningen met u zullen maken, gaan ze eerst goed met u na aan welke eisen uw hypotheek zal moeten voldoen. Welke aflossingsvorm heeft de voorkeur? Welke rentevaste periode? Moeten er speciale constructies worden gehanteerd? Kortom, hoe moet uw hypotheek er uit zien? Daar zullen ze lang bij stil gaan staan.

Zoeken naar de juiste geldgever

En wanneer die keuze dan uiteindelijk gemaakt is, gaan zij met u na welke geldgevers de gekozen hypotheek kunnen leveren.  Vaak kunnen ze daarbij  kiezen uit meerdere geldgevers, zodat dan ook de rente een rol gaat spelen. En wanneer dan uiteindelijk éde vorm van uw hypotheek vaststaat én de bank die dat gaat leveren éhet rentetype, pas dan vragen zij voor u, bij die bank van uw keuze, uw offerte aan. 
Uiteraard mag u van hen verwachten dat zij die offerte nauwkeurig controleren op juistheid, want met uw handtekening gaat u wel een langlopende verplichting aan. Is de offerte correct, dan regelen zij de hele formulierenstroom, tot en met de taxatie. En mocht hypotheekgarantie mogelijk zijn, dan mag u verwachten dat zij ook daarop toezien. 

Notaris

En dan komt het moment waarop de bank u definitief het geld ter beschikking stelt. De aktes liggen bij de notaris van uw keuze ter ondertekening. Het zal u inmiddels niet meer verbazen dat zij ook de hypotheekakte controleren. Staat het juiste rentepercentage er in? De juiste rentevaste periode? De juiste boetevrije aflossing? Kortom, komt de akte volledig overeen met wat u eerder in de offerte hebt ondertekend?

Het is allemaal onderdeel van "hypotheekadvisering". Want het gaat niet om één hypotheekofferte. Of om één bank. Het gaat om uw financiële toekomst.

En daar gaan zij en wij heel zorgvuldig mee om.

En bent u inderdaad toe aan een verkennend hypotheekgesprek, dan kunt u ons via de knop 'contact'  bereiken. Of telefonisch uiteraard. Zij en wij maken graag tijd voor u!