Schade melden telefoon 075-6120097

Bestelauto

Vervoert u goederen? Heeft u een grijs kenteken? En staat uw auto in de boekhouding van uw bedrijf? Dan kiest u voor een bestelautoverzekering.

In Nederland heeft jaarlijks ongeveer 1 op de 10 auto’s schade (bron: FOCWA). Daaronder vallen ook bestelauto’s. En u weet als geen ander: als uw bestelbus niet rijdt, dan kunt u geen materialen vervoeren of bestellingen op tijd leveren. En dat kost tijd en geld.

Uw bestelauto verzekeren exclusief BTW en BPM

Bent u ondernemer? Rijdt u meer dan 10% van uw jaarlijkse kilometers zakelijk? En is uw bestelauto na 1 juli 2005 geregistreerd bij het RDW? Dan kunt u uw bestelauto niet alleen verzekeren zonder BTW, maar ook zonder BPM.
Dankzij de ondernemersregeling komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstelling van beide belastingen.

Voldoet u aan de bovenstaande voorwaarden?

Dan komt u dankzij de ondernemersregeling mogelijk in aanmerking voor vrijstelling van beide belastingen. Hierdoor betaalt u een lagere premie, omdat wij de premie berekenen over de verzekerde waarde.  BPM is de afkorting voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen’. U betaalt normaal BPM als u een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt in Nederland. Of exporteert naar Nederland. De hoogte hiervan hangt af van uw netto catalogusprijs en brandstof.

Uitglijders afgedekt

Goed risicomanagement

Is een belangrijke pijler onder uw bedrijf. Daarnaast moeten ook de risico’s van het ondernemerschap met zorg zijn afgedekt. Wij inventariseren en analyseren uw risico’s op het gebied van opstallen en inboedel, bedrijfsprocessen, mobiliteit, inkomen en vermogen, ziekte en verzuim en werknemersvoorzieningen

Taxeren en beheren

U kunt risico’s voorkomen, verminderen, uitbesteden of accepteren. Soms is de keuze eenvoudig. Andere keren is het een kwestie van afweging en (be)rekenen: welke beslissing is het beste als u kijkt naar de kosten en de baten? We kennen de risico’s die meer en minder optreden, hun effect op de bedrijfscontinuïteit of het inkomen, en de varianten om risico’s te verzekeren.